fallback

Не стихва скандалът след посещението на руския патриарх Кирил у нас.

Припомняме, че главата на руската църква се изказа остро и назидателно към президента Румен Радев по линия на речта на държавния ни глава за 3 март.

Oще по темата

Редица висши политици и анализатори коментираха случилото се. Един от тях беше и вицепремиерът Валери Симеонов, който определи патриарх Кирил като "второразрядно ченге от КГБ и цигарен митрополит".

Лидерът на НФСБ днес обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на патриарха и няма да подава оставка.

"Няма да се извиня, тъй като няма за какво. Не мога да допусна някой да идва в моята родина и да раздава указания на кого да благодарим и на кого не. Няма да мръдна и на сантиметър от това, което съм казал", отсече Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Междувременно в парламента министърът на отбраната Красимир Каракачанов и лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров се срещнаха и обсъдиха коментарите на лидера на третия член в малката коалиция Валери Симеонов.

След разговорите двамата обявиха, че думите на Симеонов щели да лежат на съвестта му, тъй като борбата била за православието.

Воеводата Каракачанов бе категоричен, че колицията "Обединените патриоти" не е в риск от разпад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

353

Бат колйо

преди 6 години

Америка майка

352

Анонимен

преди 6 години

Валери от американското посолство:до 368, 369Извинявай попе...ама друг път !

351

Анонимен

преди 6 години

Далавери,бъди сигурен,че ще се извиниш ,щото той и Ердоган така се пенеше ама после долази на червеното килимче в Кремъл да иска прошка.

fallback