Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов отсече днес, че явно обществото е много сериозно подведено за всичко, свързано с Истанбулската конвенция.

Oще по темата
"Нуждаем се от повече запознаване и информиране на обществеността за целите й", изтъкна той и добави, че едва ли има човек в България, който да не иска защита на жените и децата от домашното насилие.

Заради това парламентарната група на ГЕРБ е взела решението да инициира обществения дебат.

Цветанов обаче уточни, че до края на българското европредседателство на Съвета на ЕС, тоест до края на юни, конвенцията все пак трябва да бъде приета от страната ни.

Той също така потвърди, че депутатите от ГЕРБ са получили вчера есемеси да приемат Истанбулската конвенция, както заяви вчера соцлидерът Корнелия Нинова, но това било нормална практика преди важни гласувания, при това не само за тази партия.

В същото време обаче мнозинството обвини БСП в непоследователност, защото вече е било заявено от жените социалистки, че стоят зад конвенцията.

Лидерът на ПЕС и експредседател на БСП Сергей Станишев също настоява за ратификацията й, напомни Десислава Атанасова.

От Обединени патриоти останаха много доволни от решението на коалиционния си партньор и лидерът на ПГ на патриотите Волен Сидеров благодари на депутатите от ГЕРБ.

"Това е стъпка напред в коалиционната ни култура, доволни сме от взетото решение", посочи той.

Според него конвенцията е спорна, появили са се съмнения за прокарването на "третия пол" и заради това е най-добре да се мине през широк обществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Анонимен

преди 6 години

До топчоУчените трябва да си кажат думата. "Социалният пол" има ли анатомични белези? Ако не - КАК ЩЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ джендърите? И от каква възраст ще започват джендърене, т.е. полов живот? А полови болести ще има ли? А джендърчетата в колба ли ще ги правят и раждат или джендърният живот ще е бездетен, както е и тази Конвенция, която вместо да се концентрира върху реалното насилие в различни общества в света, пробутва да приемем извратенящини .

168

Анонимен

преди 6 години

Другарю, не обществото е подведено за Конвенцията, а Конвенцията и заинтересовани подвеждат обществото, с недоклепани лъжи и уловки прокарват зловещи замисли. А вие ще наложите този непочтен по форма и развращаващ по съдържание, "хитър" документ, така както се наложихте на власт. Както налагете неизгодни и ощетяващи България заповеди на господарите от ЕС и отвъд Океана, за да ви държат на власт, под инструкции и контрол. Но, какво ви интерсува - "след мен - и потоп"... а нас - кучета ни яли...

167

сандо

преди 6 години

Обществото не е подведено. За разлика от вас, обществото прочете и осмисли документа, които Захариева е подписала без мандат от правителството. Приказките за 1 000 0000 (един милион) бити жени в България са демонстрация на профанщина и липса на интелект. Махни пенсионерите, мъжете и децата, и какво остава един милион жени в детеродна възраст, които всеки ден са редовно бити ?! Абсурдно е - излиза, че във всяко БГ семейство се бие жената ..... *** сте от ГЕРБ !!!

fallback