169

Анонимен

преди 6 години

До топчоУчените трябва да си кажат думата. "Социалният пол" има ли анатомични белези? Ако не - КАК ЩЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ джендърите? И от каква възраст ще започват джендърене, т.е. полов живот? А полови болести ще има ли? А джендърчетата в колба ли ще ги правят и раждат или джендърният живот ще е бездетен, както е и тази Конвенция, която вместо да се концентрира върху реалното насилие в различни общества в света, пробутва да приемем извратенящини .

168

Анонимен

преди 6 години

Другарю, не обществото е подведено за Конвенцията, а Конвенцията и заинтересовани подвеждат обществото, с недоклепани лъжи и уловки прокарват зловещи замисли. А вие ще наложите този непочтен по форма и развращаващ по съдържание, "хитър" документ, така както се наложихте на власт. Както налагете неизгодни и ощетяващи България заповеди на господарите от ЕС и отвъд Океана, за да ви държат на власт, под инструкции и контрол. Но, какво ви интерсува - "след мен - и потоп"... а нас - кучета ни яли...

167

сандо

преди 6 години

Обществото не е подведено. За разлика от вас, обществото прочете и осмисли документа, които Захариева е подписала без мандат от правителството. Приказките за 1 000 0000 (един милион) бити жени в България са демонстрация на профанщина и липса на интелект. Махни пенсионерите, мъжете и децата, и какво остава един милион жени в детеродна възраст, които всеки ден са редовно бити ?! Абсурдно е - излиза, че във всяко БГ семейство се бие жената ..... *** сте от ГЕРБ !!!

166

ЦЦ

преди 6 години

ГЕРБ ще си сменят името в духа на конвенцията ПИЖО ПЕНДА и ДЖЕНДА.

165

топчо

преди 6 години

В "социалния пол" се крие проблема.Консервативните разбирания на обществата в Европа, най - вече Източна , не биха приели в прав текст еднополови бракове , където не се знае кой какъв е, поради това е записано завоалирано.В природата съществуват само и единствено биологични полове. - мъжки и женски , като индивиди - мъж и жена.Кой как се възприема , облича , маниерства, интимничи, това е изкуствено и е " социален пол".Нима това не е ясно на Бойко , или не може да противоречи на шефовете си?

164

Анонимен

преди 6 години

Член 14 от Истанбулската конвенция... Образование Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси за нестереотипни роли на социалния пол в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.мдае защитаваме жените

163

Две цели

преди 6 години

Първа цел: да въведем законово понятието "социален пол" (няма трети пол и еднополови бракове и други, те се крият зад този термин). Втора цел: общи насоки за защита от насилие, каквито вече има в законодателството на всяка държава. Втората цел се изнася напред, за да мине първата цел. ГЕРБ и други имат трета цел, да се отчетат пред шефовете за едно или друго. Иначе отдавна да бяха разбрали какво иска хората.

162

Анонимен

преди 6 години

Осъзнайте се-правилната глава винаги разсъждава правилно ! Бас държа че не я и чел ! а въпреки това бръщолеви !

161

Анонимен

преди 6 години

Обществото се осъзна навреме

160

Хайде

преди 6 години

признай, че се хомотравестит и се чувстващ уязвим, не е срамно, излез от килера.

159

Наистина

преди 6 години

са глупости, още повече - ненужни глупости. А иначе ще ти цитирам Дао - `Да виждаш нещата в зародиш - това е гениалност`. Едно време и зингерите бяха послушни и работни, а сега ни се качиха на главите. Усещаш ли за какво ти говоря, господин гербераст?

158

Анонимен

преди 6 години

Пълни глупости са това ? Първо в от контекста извлечено , второ нищо не виждам за трето полови , петполови или задължения ??? Ти ако ги виждаш явно си сляп или ояден.

157

Заповядай

преди 6 години

До АнонименЧл3ал.в пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;"Чл12ал1"...мерки за... промени в социалните и културни модели...с цел изкореняване на... стереотипни роли за жените и мъжетеЧл14ал1"...стъпки за...учебен материал...нестереотипни роли на пола....на всички образователни равнища"Кому е нужно това ?????????????????

156

Анонимен

преди 6 години

Още чакам плювалниците тук да покажат текстове свързани с третополовии или не знам кви глупости и тяхното задължително въвеждане ???? От вчера чакам ...нима 2 дена не можете да защитите думите си ?

155

Анонимен

преди 6 години

Тоя ***, няма ли да се усети колко е омръзнал на хората и как носът му става все по дълъг от ежедневните лъжи.

154

Конвенцията

преди 6 години

`разглеждала` обрязването :))))) По-голяма простотия не ми бяха пробутвали. Ще накарате мюсюлманите да не са мюсюлмани или евреите да не са евреи със смешната ви конвенция :)))) Ооооо колко сте прозди.

153

Анонимен

преди 6 години

Госпожа Цветанов, бензинът поскъпва, тока за бита, водата, всичко и то всеки ден? Какво ще кажете и по тези важни проблеми на българите????

152

Анонимен

преди 6 години

Конвенцията не разглежда само физическото насилие, а и принудителните бракове, религиозните обреди като обрязването, насилствените аборти, продажбата на непълнолетни за булки и т. н. Та викате всички тия неща са си екстра

151

Конвенцията

преди 6 години

е относно насилието над жени, колкото и кренвиршите са относно месо. Стига с тези плитки монипулации, хората не са прости като вас.

150

Анонимен

преди 6 години

И какво оказа се че страни като Албания, Сърбия и Турция са по цивлиизовани от нас, щото намират насилието над жени и деца за недопустимо, а ние търсим през 9 планини в 10-та причини да оправдаем това урудливо явление. СРАМ!