Снимка: архив "Булфото"
fallback

Докладът на временната анкетна комисия за изтребителите, с който се захванаха днес депутатите, пак скара управляващи и опозиция, а този пък и името на президента Румен Радев беше намесено.

Антон Тодоров от ГЕРБ го обвини, че като ръководител на проектния екип за купуването на изтребителите, не като президент, е писал опорни точки "за" грипените не заради едни 5 милиона, а за потупване по рамото".

"Няма да споря с някой, ако го нарече заклет лъжец", продължи с нападките той.

Oще по темата

Според Тодоров имало унищожени документи в президентството, които били засечени от ДАНС и дори те били четени от шефа на политическия кабинет на Радев Иво Христов, който пък няма допуск до секретна информация.

"Освен това Радев в своето амплоа на генерал има особен афинитет да си назначава любовниците на втори договор", каза още той.

Червеният Филип Попов пък отсече, че след това изказване на Антон Тодоров прокуратурата трябва да се самосезира.

Откъде той има достъп до секретна информация, откъде знае за унищожени документи в президентството, посочи той и призова шефа на парламента Димитър Главчев да изпрати стенограмата от днешното заседание на главният прокурор Сотир Цацаров.

Червената шефка Корнелия Нинова отсече по повод изказването на Тодоров, че това е война с президента и комисията в парламента е била бухалка за държавния глава.

"Използвате цялата институция парламент за война с друга институция - президентската, за да разчистете пътя на Бойко Борисов към президентството, използвате цялата институция за партийни цели и това е една от причините президентът да ви нарече бек -вокали", обвини пък тя.

"Маските паднаха. Днес този доклад показва, че водите война с президента - човека с най-голям рейтинг в държавата", скочи и червеният Таско Ерменков.

"Скоро ще падне завесата на трагедията "ГЕРБ управлява България", закани се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Saslik

преди 6 години

Dps si malchat dvulichno i niamat nikakva motivacia za ikonomicheska aktivnost v bg osven da izkrankat oste malko pari za pochti 30 godishni zarasnali belezi ot onova vreme...samo s edno sedene dosta pochitni levove pecheliat...de toz rahat v Ankara...

81

далаверата

преди 6 години

тука става въпрос кой ще вземе процентите от сделката и за това бучат и от двете страни

80

Анонимен

преди 6 години

Гърците теглеха милиарди заеми и купуваха оръжие. Ние успешно вървим по техния път и накрая ще настъпим мотиката.

fallback