Снимка: архив, Булфото
fallback

"Поемам личната отговорност за свалянето на кабинета "Орешарски". Това заяви Лютви Местан в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"С Плевнелиев наистина водихме разговор за определяне на дата за предсрочни парламентарни избори. Това решение беше въпрос на политичска отговорност. Време е ДПС да решат и кажат- Местан, кукла на конци ли е бил, или е вземал еднолични решения?", коментира той.

Oще по темата

По думите му, БСП и Цветан Василев са били твърдо против да се одържави КТБ.  Той също така категорично заяви, че разсекретяването и на двете стенограми  нищо няма да покаже. "Илюзия е, че някога ще излезе цялата истина за КТБ. Това показва политико-олигархичния модел на властта. Важният въпрос е : Защо КТБ се превърна за кратко време от малка банка в мастодонт? Трябва да се упражни дипломатически нстиск върху Сърбия."

Местан не пропусна и да спомене премиера Бойко Борисов, като го обяви, че ще влезе в българската история, като политика, който легитимира крайните националисти във властта.

Според него, с товара на Валери Симеонов, Борисов не може да повлияе за затопляне на отношенията ЕС-Турция. "Най-голямото внушение за ДОСТ е по отношение на намесата на Турция. Нека Георги Първанов да каже, как получи той толкова гласове от Турция?", каза той и допълни - Лъжа е, че Гьокче е правил кампанията на ДОСТ". Местан се закани да съди хора за клевета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Todor R

преди 6 години

Съгласен съм с Местан, че трябва да се упражни дипломатически натиск върху Сърбия и да се приключва с тази история вече.

52

Иван

преди 6 години

Защото всички до един сте в кюпа, вашто семе!

51

fred 13

преди 6 години

Истината няма да излезе никога, прав е Местан ... ! Не е важно кой какво казал и кой какви интереси отстоявал на седянката... !Въпроса е само един.Кои и по колко пари вземаха ? То иначе на съда е ясно да влезе Убитият.

fallback