Снимка: архив, БТА
fallback

Явор Нотев е едно от най-обсъжданите имена за председател на 44-ото Народно събрание. Юристът от "Атака" се ползва с авторитет и в другите политически сили и вече беше заместник-председател на 43-ото НС. За него е почти сигурно, че ще застане най-високо на парламентарната трибуна, пише "Стандарт".

Министерството на правосъдието най-вероятно ще остане за ГЕРБ. Досега за него като сигурна се споменаваше Екатерина Захариева, но Бойко Борисов обмислял да й предложи друг висок и отговорен пост. А правосъдието да повери на най-добрия юрист в ГЕРБ - бившата председателка на НС Цецка Цачева.

Oще по темата

Отново като сигурен вицепремиер и министър на отбраната вчера се завъртя името на Красимир Каракачанов. В ГЕРБ и Патриотите продължава да се говори, че Валери Симеонов може да  поеме енергетиката.

Калин Георгиев, бивш главен секретар на МВР в първия кабинет Борисов, ще е бъдещият вътрешен министър, твърдят запознати с неофициалните преговори за състав на кабинета "Борисов" 3. Негов заместник пък щял да стане ексглавният секретар Георги Костов.

Все още преговорните екипи на ГЕРБ и Патриотите заявяват официално, че до този момент имена за министри не се обсъждат.

Правителството ще е ясно до 19 април, когато президентът свиква новия парламент, стана ясно от изявленията на Красимир Каракачанов и Владислав Горанов в почивката на преговорите. Лидерът на ГЕРБ и най-вероятен бъдещ премиер Бойко Борисов не участва в разговорите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

Бай Хой

преди 7 години

Малиий! Цачева правосъден шеф! Тоя ББ мало.умниците по него си ли ги мери, преди да ги назначи за каквото и да било. И с тия увеличения следизборни, това правителство няма да го бъде преди да е създадено.

151

СРАМ и ПОЗОР

преди 7 години

СРАМ и ПОЗОР е за БЪЛГАРИЯ поредния крадлив,корумпиран и некомпетентен кабинет наКАЛИНКИТЕЕЕЕЕЕ и Псевдопатриотите-фашистите........и провалената и никой не иска щата цачева за министър на правосъдието.........срам ме е да се нарека горд Българин....

150

мишо бирата

преди 7 години

лъжепатриоти,кво стана с предизборното говорете против ГЕРБ?или в името на "патриотизма" и бъдещето на Бълграия ще сключите мир и с ДПС и ДОСТ!

fallback