Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

 

Общ преглед

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан поиска оставката на ЦИК заради инструкцията декларациите за участие в изборите на българските граждани в чужбина да се подписват пред Секционната избирателна комисия.

Oще по темата

Според него с разпореждането на комисията декларациите на изселниците ни в Турция да бъдат подписвани само в СИК, е на нарушено разпореждане на ВАС.

Той показа решението на съда по жалба на лидерът на НФСБ Валери Симеонов, което на практика позволява на българските избиратели в чужбина да попълват декларациите си извън изборните секции. Датата на документа е 15 март.

Въпреки това на 24-и март от ЦИК излязоха с изрично указание декларациите да се попълват вътре в изборните помещения. Според ДОСТ това попречило на над 40 000 избиратели в Турция да гласуват.

Местан отново отсече, че изборите трябва да бъдат касирани и пак настоя главният прокурор да поиска депутатския имунитет на Валери Симеонов и да разследва блокадата на границата, организирана три дни преди вота от симпатизанти на Обединени патриоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

патриот

преди 7 години

ние обичаме много доган.затова не се оплаквайте за османското присъствие 500 лета.щото вашите пра пра пра дядовци са били същите гьотверени.т.е дупедавци като вас пра пра пра внуците.....

36

турчин

преди 7 години

ДОСТ ЗДРАВО ШАМАРОСА ДОГАНОВИЯ СТРОЙ.ВТОРИЯ ШАМАР ОСМАНСКИ ЩЕ Е СЪКРУШИТЕЛЕН.....

35

мостафа

преди 7 години

Лютвито държавата да го екстрадира , като персона нон грата за противо български интереси насаждане на омраза към българите .

fallback