Снимка: Булфото, архив

Според реформатора Борислав Великов е имало доста точки, по които можеше да се постигне съгласие за програма на правителство на РБ с подкрепата на ГЕРБ и ПФ.

Още по темата

По някои, свързани най-вече с пенсиите, като че ли не можахме да стигнем до общо мнение, призна обаче той пред БНР, след като днес стана ясно, че нов кабинет в рамките този парламент няма да има.

"Ние също, от Реформаторския блок, искахме да се вдигнат пенсиите, но се стремяхме да намерим къде е пресечената точка на вдигането на пенсиите и възможностите на държавата. Оказа се, че такава пресечна точка няма и това действително се оказа решаващо, най-малкото като повод. За по-дълбоките причини, по нататък може би ще стане ясно", допълни Великов.

По думите му не е бил обсъждан вариант да се търси подкрепа от други партии.

Според него заради липсата на правителство няма да могат да бъдат приет промените в Изборния кодекс.

"За съжаление, не можахме да го направим. Имаше други важни законопроекти - като антикорупционния, а дори такива законопроекти като законопроекта за лихвоточките, който мина на първо четене. Смятам, че все още има възможност да се приеме на второ четене, тъй като изтече срокът на 30 ноември. Така че има още какво да се довърши и от това Народно събрание, но много по-полезно щеше да бъде, ако можехме да продължим поне още шест месеца", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase