Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентът да се събере извънредно заради проблема с мигрантите и да се постигне национално съгласие между партиите по темата, поиска БСП.

Още по темата

Всички политически сили да спрат да се заиграват с тази тема, тя е от национален интерес, заяви соцлидерът Корнелия Нинова и призова за такива мерки, че "всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да не преминава границата на България".

Депутатите от БСП ще поставят въпроса за извънредната сбирка на народните избраници на заседанието на Председателския съвет утре сутрин, както и по време на блицконтрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца.

Според Нинова, ако се наложи заседанието дори трябва да закрито, но да се изслушат всички по темата.

Тя обяви, че има разминаване между отговора на Еврокомисията за отпусканите на България средства и този на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова в нашия парламент.

Соцлидерката се позова на документи, според които се установявали разминаване от 65 милиона евро. ЕК казва, че ще ни даде 101 млн., а Бъчварова говори за 166 млн., откаже ще дойде разликата, попита Нинова.

Тя обясни, че на заседанието на КСНС при президента миналата седмица темата с бежанците била бегло засегната и затова се налагало да бъде обсъдена в парламента.

"Да заровим партийните заигравания и да се обединим около няколко неща, които са важни", призова соцлидерът.

За нея този въпроси са спешното довършване на оградата по границата с Турция, изпращането на армията на браздата, отмяна на постановлението на правителството за разселване на бежанците, настъпателна позиция пред Европа за ревизия на Дъблинското споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase