Снимка: Булфото
fallback

БСП няма да приеме мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова след среща при президента Росен Плевнелиев.

Разговорите са част от консултациите при държавния глава след оставката на кабинета на Бойко Борисов. Вчера при президента бяха ГЕРБ и лидерът им също обяви, че няма да приеме мандата.

Oще по темата

"От името на БСП няма да предлагаме министри и няма да редим кабинет", каза още Нинова по повод призова на Борисов социалистите да съдействат на Радев при формирането на служебното правителство.

Шефката на БСП беше категорична и че партията й няма да участва в каквато и да е коалиция в рамките на това Народно събрание.

След успеха си на президентските избори социалистите щели да насочат усилията си в това да се подготвят за следващото управление, ако на предсрочните избори хората им дадат доверието си.

Нинова и президентът говорили за промени в изборното законодателство.

"Обсъдихме и това, че бюджетът трябва да мине на второ четене. Ние няма да пречим", каза водачката на червените. Тя поясни, че това не значи, че БСП ще подкрепят бюджета, а че ще спазят обещанието си да не внасят предложения между първо и второ четене.

Тя е настояла пред президента до разпускането си парламентът да разгледа закона за публичната собственост, закона за храните и още няколко проекта, свързани с икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 7 години

Личността Радев е толкова независима колкото генерал Радев може да лети ама без самолет.Каквото му каже другарката Йотова това ще говори и върши генералчето.Тези които гласуваха за него като смятаха,че е независим останаха измамени също като бабите от алоизмамниците.То и електоратът на БСП си е такъв-все жертви на алоизмамници!

108

до 103

преди 7 години

и защо да я подава бе ах - мак. БСП я избра с мнозинство, след това предложеният от нея човек стана президент. Досега неуспехи няма. Не може да отогваря за минали грехове на други хора.

107

Един

преди 7 години

Всички са едни и същи.Само си сменят имената на партийте,но народа за 27 години така и не го проумя.Тези които го разбраха отдавна не са в България.НАРОДЕЕЕ СЪБУДИ СЕ.

fallback