Общ преглед

Президентът Росен Плевнелиев продължава консултациите с парламентарните групи в 43-то Народно събрание след гласуваната оставка на правителството на премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Днес са разговорите с ПГ "БСП лява България", за които на "Дондуков" 2 са председателят на групата Корнелия Нинова, заместник-председателите Ангел Найденов и Румен Гечев, Георги Търновалийски и Филип Попов - секретари на групата, и говорителят й Жельо Бойчев.

Социалистете вече заявиха, че няма да приемат мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава каза в началото на срещата, че сред въпросите, които ще бъдат обсъждани на консултациите с парламентарните сили, са виждат ли възможност в рамките на 43-то Народно събрание да бъде сформирано ново правителство.

Това е важно и искам да апелирам за това, защото искрено искам и можете да разчитате на мен, че ще положа всички усилия, готов съм да помогна на всеки с каквото мога да съдействам, в рамките на своите конституционни правомощия, за да се намери решение оставката на правителството да не се превърне и в оставка на Народното събрание, каза Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Считам, че конституцията ни задължава да положим тези усилия, посочи още държавният глава.

Президентът заяви, че ако е възможно сформиране на ново правителство в какъвто и да било легитимен формат, той би приветствал тези усилия и би стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото вярва, а и в последните допитвания народът казва, че не му се ходи пак на избори.

Росен Плевнелиев поздрави БСП с високия резултат на президентските избори и с високото доверие, което са получили, и с надеждата, че това доверие на гражданите ще бъде оползотворено и ще получи конкретни измерения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар