Снимка: архив Булфото
fallback

ДОСТ има готовност да издигне лидера си Лютви Местан за президент. Това обяви депутатът от партията Хюсеин Хафъзов. 

"Имаме самочувствието, че председателят на партията би бил достоен президент на България", каза той пред Нова тв.

ДОСТ са провели заседание на Националния си съвет през уикенда, по време на което са обсъдили няколко кандидати. Местан все още не е издигнат официално, но има готовност за това, уточни Хафъзов.

Oще по темата

Той обясни, че в партията не приемат статистиката, според която Местан е сред неодобряваните политици. Тя е манипулативна, настоя депутатът.

"Анализирахме тази статистика, която не я приемаме", заяви Хафъзов. - "Г-н Местан отговаря на тези ценности, които биха обединили българската нация".

Според Хафъзов е важно президентът да има демократичен профил, какъвто Лютви Местан имал, както и да е евроатлантически настроен, на което лидерът на ДОСТ също отговарял.

"Една голяма част от традиционния избирател на ДПС този път ще предпочете партия ДОСТ", смята той.

Преди дни стана ясно, че и лидерът на ДПС Ахмед Доган може да бъде кандидат за държавен глава. Новината съобщи лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Днес Хафъзов коментира тази заявка като страх от ДОСТ.

"Ако подходят по този начин, това показва само едно – че страхът от ДОСТ е много голям и се опитват да покажат сила и мощ, което няма да се случи", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Не му стиска на Местан да се кандидатира, защото Доган няма да пропусне да излезе на директен турски двубой и да го размаже веднъж завинаги. Местан е шушумига и ще избягва директните мазни борби, докато шефовете му от Анкара не измислят как да отстранят фактора Доган. Местан - евроатлантик, да бе да. По-скоро е тенекиен ибрик от истанбулска обществена тоалетна.

26

Анонимен

преди 7 години

Абе гаджалин, оня кюпек дето вчера в Истанбул свалил момиче на земята и го ритал в главата, защото било с къси панталони ТОВА ЛИ НАРИЧАШ ДЕМОКРАЦИЯ? А е ясно, че Йозал не е бил турчин, също както Ататюрк и Ердоган не са турци по етнос. Вие турците ставате само за тежък физически труд и убийства и за нищо друго.

25

Караибрям от Атака

преди 7 години

Ха, Местан ага няма никакви шансове срещу общата ни кандидатура с воеводите. КаракОчанката е непобедим!!!

fallback