Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Скандал със специалния пратеник на ООН за мирния процес в Близкия изток Николай Младенов избухна вчера. Според информациите министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман е наредил Младенов да бъде бойкотиран. Като причина се посочват критиките му срещу израелските действия в окупираните палестински територии.

"Николай Младенов е великолепен професионалист. Винаги разчитаме на това, че той ще направи подходящото действие. Имаше прекрасен принос като министър на външните работи. Николай Младенов е приятел - българин, който работи за ООН. В тази област винаги ще има някакви търкания, но те са между приятели, а не между правителствата. Израел не е доволен от някои изявления на ООН и като представител на Обединените нации Николай Младенов изразява тяхното мнение", разясни ситуацията посланикът на Израел у нас Н.Пр. Ирит Лилиан в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Посланик Лилиан коментира още отношенията между Израел и САЩ, както и размириците в Близкия изток.

Запитана за отношенията между Израел и САЩ, Ирит Лилиан подчерта, че има голяма въпросителна по тази тема, но двете държави остават съюзници и нарече сключеното между тях споразумение историческо.

"Работим за същите цели и споделяме общи интереси в нашия регион. Нашите двустранни отношения са много по-силни от партийните пристрастия. Споразумението показва колко силни са връзките между двете държави", коментира още посланикът.

На въпрос дали е възможен мир в Близкия изток посланикът отговори: $Не можем да си позволим да не бъдем оптимисти. Трябва да вярваме в способността на хората да решават проблемите. Кризата в Сирия продължава прекалено дълго и е на много тежка цена за всички. Единственият вариант е Великите сили да се координират така, че да се сложи край на това кръвопролитие$, каза посланик Лилиан.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ognyanz

преди 7 години

Силно се съмнявам, че от зализания хитрец Николай Младенов може да се очаква собствено мнение. Ако беше способен на такова нещо нямаше да стигне до ООН.

2

tih velikan 681

преди 7 години

Kolyo si vre nosa deto ne tryabva.Ima dalech po vajni temi kato pratenik na OON.Ne pipai evreite Kolyo te ne sa bulgari da te turpiat.

1

Анонимен

преди 7 години

Nikolai mladenov e jasen koi e prefi s kumunjagite posle s gerb evreite sa umni hora

fallback