Снимка: Reuters, архив
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на областния управител на София-град Веселин Пенев, която поиска след среща с него. Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Oще по темата

Днес премиерът Борисов назначи проверка на Главния инспекторат на обстоятелствата около извършването от областния управител на разпоредителни действия с имот – държавна собственост.

Събраните до момента факти му дадоха мотив да сезира прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

Скандалът около сградата на някогашните конюшни избухна вчера, когато БСП обяви, че Пенев, излъчен от реформаторите, и заместникът му Томи Николов от ГЕРБ са продали седем и половина дка на 100 м от паметника на Левски за 658 870 лв., или по 90 лв. на кв. м. - "на цената на едни маратонки".

На извънреден брифинг губернаторът нарече твърденията на социалистите "безпредметни лъжи за изключително тривиален казус". Той обясни, че в случая със сградата на "Царските конюшни" става дума за излизане на съсобственост на държавата.

"Въпросната сделка не е продажба, колкото и да се повтаря, че са били продадени "Царските конюшни". Няма такъв казус", заяви Веселин Пенев.

Губернаторът обясни и че не става дума за терен, който е с пазарна стойност: "Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие".

Областният управител обяви и че не се страхува от проверката на сделката.

"1000 % съм сигурен, че проверката на сделката с "Царските конюшни" няма да открие нарушение", каза той. Затова и той нямало да подаде оставка, но щял да съдейства на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Веселин Пенев

преди 7 години

МноО важно , ПО-важното е че си направихме ГУСТОТО.

37

Анонимен

преди 7 години

А обвинителите какво чакат, а не повдигнат обвинение срещу Пенев. Докога избраните ще правят далавери за милиони и ще се разминават с една оставка.

36

Анонимен

преди 7 години

Реформаторчетата се стараят да се нагушат. Че колкото са задружни и кадърни, достъп до властта ще имат някъде след 2050г.

fallback