Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов изпрати казуса с "Царските конюшни" в прокуратурата. Министър-председателят сезира обвинението с искане да извърши цялостна проверка на всички факти, обстоятелства и лица около скандалната промяна на собствеността на сградата,  съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Причината Борисов да се обърне към прокуратурата е в събраните факти от назначената от него проверка по случая.
 
Скандалът около сградата на някогашните конюшни избухна вчера, когато БСП обяви, че Пенев, излъчен от реформаторите, и заместникът му Томи Николов от ГЕРБ са продали седем и половина дка на 100 м от паметника на Левски за 658 870 лв., или по 90 лв. на кв. м. - "на цената на едни маратонки".
 
Заради обвиненията премиерът и ГЕРБ поиска Пенев да подаде оставка. Той обаче отказа, защото е категоричен, че няма нарушение от негова страна.
 
На извънреден брифинг губернаторът нарече твърденията на социалистите "безпредметни лъжи за изключително тривиален казус". Той обясни, че в случая със сградата на "Царските конюшни" става дума за излизане на съсобственост на държавата.
 
"Въпросната сделка не е продажба, колкото и да се повтаря, че са били продадени "Царските конюшни". Няма такъв казус", заяви Веселин Пенев на извънреден брифинг, цитиран от "Фокус".
 
Губернаторът обясни и че не става дума за терен, който е с пазарна стойност: "Не мога да не припомня на Корнелия Нинова за хиляди други сделки с личното нейно участие".
 
Областният управител обяви и че не се страхува от проверката на сделката.
 
"1000 % съм сигурен, че проверката на сделката с "Царските конюшни" няма да открие нарушение", каза той. Затова и той нямало да подаде оставка, но щял да съдейства на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase