Снимка: БТА, архив

Преди 2 октомври, когато се очаква да бъде обявен кандидатът за президент на ГЕРБ, интригите около евентуалния претендент на най-голяма партия продължават.

Още по темата

След като зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че жена по приляга да бъде кандидат, се завъртя и името на вицето на премиера Бойко Борисов и МВР шеф Румяна Бъчварова.

Тя обаче отсече днес: "Нямам нито номинация, нито има такъв разговор". Така че въпросителната около нея остава.

След като днес АБВ отново повдигна темата за евентуален вот на недоверие към правителството заради мигрантската криза, МВР шефът отсече, че не вижда сериозни аргументи от хората на Георги Първанов за такава стъпка.

"Всеки има право да изразява политическа позиция. Мисля, че е въпрос на отговорност, когато даваш квалификации - да даваш аргументи", каза Бъчварова.

"И отвън имаме признание и аз съм убедена, че всички усилия полагаме за това. Някои хора винаги гледат от другата страна на огледалото. Винаги има други мотиви зад исканията. Знаете много добре защо съм атакувана от г-н Румен Петков", обвини тя от своя страна зам.-председателя на АБВ, който днес коментира, че няма политика за проблемите с потока към границите ни.

Според нея за справянето с мигрантската вълна най-важно е да се гарантира сигурността на външните граници чрез проверки и защита.

"Няма случай, в който да сме установили нелегално преминаване от гръцката страна и гръцките власти да не са приели обратно нарушителите, които ние сме заловили", каза тя.

През последните дни на дневен ред отново излезе темата с насилието в Галиче, след като в селото беше потрошена кола, наета от кмета Ценко Чоков, който пък е в ареста.

Според Бъчварова Галиче е пример за това как може да има конфликти, в които нито едната от страните да не е добра.

Тя уточни, че агресорите са обявени за издирване, но не се нае с прогнози колко време може да продължи работата по случая.

Румяна Бъчварова съобщи още, че е разписала днес заповедта за освобождаване на директора на ОДМВР-Благоевград Росен Танушев.

"Освободен е като директор и ще бъде назначен на по-ниска длъжност в криминален отдел, но не в София, така че да може да бъде полезен на системата, защото той е един добър полицай", уточни вътрешният министър.

И добави, че мотивите за освобождаването на Танушев са, че като директор е направил недостатъчно добра преценка на ситуацията, на аргументите, с които може да се защити едно задържане, макар и за 24 часа.

До арестите се стигна след скандалния клип със запис на събор в Симитли, където шефът на "Агромах", фирма, която печели поръчки за ремонти на пътища за милиони, Методи Бачев произнася вече култовите думи: "Кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов".

Заради това шефът на една от най-големите строителни фирми у нас беше задържан, както и собственикът на сайта Pirinsko.com, който пък пусна клипа в интернет.

След това и двамата бяха пуснати от ареста, но падна главата на висшия полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase