Архив: Булфото

БСП се възмути от поведението на вътрешния министър Румяна Бъчварова, а депутатите от левицата Кирил Добрев и Жельо Бойчев я призоваха да защитава и интересите на хората със същия устрем, с който защитава честта на премиера Бойко Борисов.

Повод за това стана скандалният клип със запис на събор в Симитли, където шефът на "Агромах", фирма, която печели поръчки за ремонти на пътища за милиони, Методи Бачев произнася вече култовите думи: "Кметът на Симитли е е**л Бойко Борисов".

Заради това шефът на една от най-големите строителни фирми у нас беше задържан, както и собственикът на сайта Pirinsko.com, който пък пусна клипа в интернет.

В крайна сметка и двамата бяха пуснати от ареста набързо, но пък падна главата на шефа на полицията в Благоевград старши комисар Росен Танушев.

МВР шефът Румяна Бъчварова прие оставката му заради превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия и пусна проверка за престараването на полицията.

Социалистите обаче подозират, че решението за ареста на бизнесмена и на журналиста не е било на полицейския шеф на Благоевград, а е дошло от по-високо място и искат да знаят кой наистина стои зад него.

Добрев припомни, че преди три месеца БСП внесе сигнал до главния прокурор за начина на разходване на средства от АПИ за ремонтно-възстановителни работи по републиканската пътна мрежа.

Тогава пък Жельо Бойчев обвини изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, че е свързан с фирмата "Агромах" и откакто той е назначен на поста през 2014 г. тя е спечелила обществени поръчки на стойност 293.8 млн. лева.

"Така че, ако службите си вършеха работата, Методи Бачев въобще нямаше да е на събора, а щеше да върши друга работа", коментира Добрев.

Той настоя Бъчварова да накара подчинените си да работят по сигнала на левицата за икономическо престъпление, а не да се "занимават с арести на журналист и на пияни фенове".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase