Снимка: БСП
fallback

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Oще по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Анонимен

преди 7 години

Червените престъпници ни дърпат конците от 72 години. И ще продължат да ни завират в десета глуха след като още има серсеми, които им вярват и чинно гласуват за тях.

194

СС

преди 7 години

Престъпна партия, оглавена от алчни милионери, това е БСП! Закривай 100 годишната бабичка!

193

Анонимен

преди 7 години

245, ЗА БЕЗГРИЖНОТО СИ ДЕТСТВО БЛАГОДАРИ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, А НЕ НА ТОША- ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА.

fallback