Снимка: Bulgaria ON AIR

Интервюто на водещата Милена Милотинова с посланика ще се излъчи тази събота от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR
Тази събота в предаването „Брюксел 1“ с начало от 17:30 часа специален гост на водещата Милена Милотинова е посланикът на САЩ в България Кенет Мертен. В студиото на предаването по Bulgaria ON AIR Мертен ексклузивно ще коментира списъка „Магнитски“, войната в Украйна и кризата в Близкия изток.

„Списъкът „Магнитски" е инструмент, разработен от Конгреса на Съединените американски щати преди няколко години, който цели две неща: позволява на САЩ да идентифицираме личности, които смятаме, че са упражнявали корупционни практики в ущърб на своите общества и да посочва, че тези личности действително са извършвали такива практики. Второто предназначение на списъка "Магнитски" е да функционира като начин да се насърчават личностите да променят своето поведение. Той има известен успех.“

„Не се намесваме във вътрешнополитическия живот на България. Правим едно и също – застъпваме се за политики, които са важни за нас. Като например – за гласувания в ООН и други международни организации, където бихме искали България да ни подкрепя за различни позиции, също и в рамките на НАТО и в други форуми, където членуваме заедно. Това е нормално дипломатическо поведение и комуникираме с различни представители на българската държава“, това заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен в разговора си с Милена Милотинова.

Цялото интервю с Кенет Мертен –  гледайте тази събота, 1 юни, от 17:30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase