Снимка: архив Булфото
fallback

Да загърбим ксенофобията, да бъдем толерантни, защото слънцето грее еднакво за всички!

За това призова депутатът от ДПС Александър Методиев, известен и като Бат Сали, по повод Международния ден на ромите.

Oще по темата

Той се отбелязва всяка година на 8 април след решение от 1992 година ООН и Европейският съюз, по предложение на Международната организация "Романо юнион".

Според Бат Сали това е денят на ромското пробуждане.

"Целта на Международния ден на ромите е да се обедини световното циганско движение. На първия ромски конгрес са приети флага и химна на ромите, но международното циганско движение иска и да се привлече вниманието на обществеността за намиращите се в малцинствена позиция на роми, които са в сегрегация", посочи той.

На 8 април се почита и паметта на загиналите милиони роми в концентрационните лагери.

Методиев призова за мир и толерантност, защото не е честно "да определят качествата ти според цвета на кожата ти, да лишат децата ти от бъдеще още преди да са поличили шанс за него".

Той призна, че проблемите на ромите са свързани и интегрирането им в обществото, макар че и те са български граждани, а за да се приобщят е нужно да се обединят усилията на парламент, правителство, неправителствени организации, а и на самата ромска общност.

Бат Сали поиска и да се приеме единна европейска стратегия за приобщаване на ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Katrin

преди 8 години

До българинаПриятелю нямаш си на идея за какво става на въпрос. Да света се движи напред но със скоростта на мравката и това единствено защото хората са отхвърлили своя създател, Той е Бог, Създател на всичко видимо и невидимо. Когато Господ създава хората той никога не е казвал на който и да е да създава религии. От там ни идва големия проблем, хората трябва да се пременят духовно и да се обеденят около един Бог. Всички технологии са спуснати тук на земята, но ние не сме готови да ги приемем.

48

Аман

преди 8 години

Аз ще го призова да спре с кражбите на ток !

47

Безмер

преди 8 години

Напротив трябва да засилим още повече ксенофобията за да не позволим сатанинските планове за мултикултурализъм и смесване с "хората от гетото", ако обаче натам отиват нещата с юдео-масонската пропаганда за "интеграция" - тоест да живеем редом с "хората от гетото" то призовавам всички българи вкупом да се изнесем от тази държава и да им я оставим, тя и без това не е наша и не се грижи за интересите на българите а само ни дискриминира.

fallback