Снимка: архив, БулФото
fallback

АБВ преди всички подкрепя идеята за задължителното гласуване като временна мярка, но е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, това обяви председателят на АБВ и Президент (2002-2012)  Георги Първанов.

"Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", заяви още той и добави, че не знае как ще бъдат санкционирани българите в чужбина, ако бъдат въведени глоби.

Oще по темата

"Много важно е да напомним, че е недопустимо да се налагат санкции при негласуване, когато държавата не е осигурила конституционните права на гражданите като правото на достъпно здравеопазване. Да глобяваш българина или да го лишаваш от социални помощи е категорично недопустимо", допълни още бившият държавен глава.

По въпросът с дистанционното гласуване, Първанов съобщи, че АБВ биха подкрепили формата, който предлага Реформаторският блок - с обвързване с електронната идентификация, също и част от идеите на ГЕРБ с един изборен регион "Чужбина".

На пресконференцията Първанов сподели още, че намира кандидатурата на Корнелия Нинова за лидер на БСП за естествена и вероятно няма да бъде и единствената, предаде Агенция "Фокус".

Председателят на АБВ добави, че ще следи с интерес и внимание, но без да коментира подобни номинации, за да не се намесва в този процес и във вътрешните работи, на която и да е от партиите.

Георги Първанов бе категоричен, че АБВ няма да даде тон за изострянето на политическия климат в България.

Според председателя на партията, левицата в европейски мащаб се намира в сериозна криза.

"Нека този процес да се развива, но по-важно е да има промяна, а не само по отношение на ръководството, но и да има същностни промени в лявото пространство.“ - добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

в гърция е така - би трябвало да ти отнемат шофьорската книжка ако не гласуваш но от няколко години закона не се прилага.

23

валя

преди 8 години

А ще ми платят ли ако не са си изпълнили изборните обещания?

22

гьоре

преди 8 години

аз пък предлагам да премахнем изборите в тоя им вид партиите да излязат пред парламента въоръжени със сопи и бухалки и кой то се добере до пленарна зала значи е влязъл но само членовете симпатизантите ще раздават бинтове и марли и това да се предава по телевизиите ,даже тед кочеф може да наише сценарий и направи филм,който ще се продаде успешно в цял свят и с него ще избием дълговете , та да живеем като бели ора

fallback