24

Анонимен

преди 8 години

в гърция е така - би трябвало да ти отнемат шофьорската книжка ако не гласуваш но от няколко години закона не се прилага.

23

валя

преди 8 години

А ще ми платят ли ако не са си изпълнили изборните обещания?

22

гьоре

преди 8 години

аз пък предлагам да премахнем изборите в тоя им вид партиите да излязат пред парламента въоръжени със сопи и бухалки и кой то се добере до пленарна зала значи е влязъл но само членовете симпатизантите ще раздават бинтове и марли и това да се предава по телевизиите ,даже тед кочеф може да наише сценарий и направи филм,който ще се продаде успешно в цял свят и с него ще избием дълговете , та да живеем като бели ора

21

Мегатъпо

преди 8 години

Как хем ще е задължително,хем няма да има санкции,ако не гласуваш?Еми тогава как ще ме задължат?Аз редовно гласувам,лаская се отмисълта,че така намалявам тежестта на купения вот и от там мястотона "***" в определяне на битието ни,въпреки че малко бия надонкихотщина.Но нали замисълът е такъв,да се намали ролята на паритеи да се увеличи ролята на идеите.Може да не е вярно,но звучи добре.

20

a

преди 8 години

Ако избраният със задължително гласуване излъже тези, които са го избрали и не прави това което е обещал, задължително по една тояга от тези, които задължително са гласували.

19

Конституцията

преди 8 години

Член 42 от Конституция на Р. България(1) Граждани, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказиние лишаване от свобода, имат ПРАВО да избират държавни и местни органи и да участват в допитване до народа.АЗ ИМАМ ПРАВО ДА ГЛАСУВАМ, АЗ НЕ СЪМ ЗАДЪЛЖЕН. Ако ме ЗАДЪЛЖИТЕ нарушавате Член 30 (1) от Конституцията на Република България

18

ХРИСТО АНГЕЛОВ

преди 8 години

Господа политици ,дано някой прочете това.Ако не одобрявам кандидатите ви ще гласувам както казват на куково лято .Вие до урната може да ме закарате , но като ви нарисувам едни големи и рошави топ.и пак ще стане на моята .Така че за да искате да гласувам направете промените за които се говори, намалете хрантутниците,престанете да забравяте че ние сме ви избрали, работете в полза на България- па елате ме вижте.Месец преди изборите ще чакам пред секцията .Иначе час по рисуване

17

Незнайко

преди 8 години

Кой е този неприятно изглеждащ човек и защо трябва да ни вълнува какво е казал ?Бай Ставри от Долно Муткурово пък каза, че тая пролет ще е много дъждовна.

16

аз

преди 8 години

Задължително гласуване - само ако включат и опция "за никой от предложените", със същата тежест като всички останали опции, а не със статут на невалиден вот! Без това - да си гледат работата да гласувам за партиите им!!!

15

Bogdanov

преди 8 години

DO koga ste tarpime,razlichni''SAMONASTANILI SE''PARTIINI STRUKTORI,,S 15 % ot glasivalite ,PLATENI,NAGLASENI I TEM PODOBNI,DA SE SMYATAT ''IZBRANI OT NARODA'',I DA SA V UPAVLENIETO????TE ''ZATOVA SEGA SA PROTIV ZADALJITELNOTO GLASUVANE.!!!!UTRE,MNOGO OT TEZI ''GLASCHATAI'',STE POMRAKNAT V ''ZABVENIE""BALGARINA,BEZ DA MU ''BRAKNESCH V DJOBAT'',bez da go sankzionirasch,toi''BAI GANIO'',NE SE ''DISZIPLINIRA.!!!!

14

Da

преди 8 години

Ako направят и бюлетина - за никой от предложените :)

13

анонимен

преди 8 години

За гласуването е прав.На сила не може да се заведе никой.А като цяло е напълно вреден политик.

12

до 9

преди 8 години

Боли ги фара ,че ще рисуваш нали ще цоцат от Бюджета 5 г.

11

Анонимен

преди 8 години

Абе вие за 50 лв. ли сте ! Мен колкто по 50 лв. са ми взели за минаване на зелен светофар.

10

Анонимен

преди 8 години

Каквото и да си рисуваш гласът ти ще бъде зачетен и разпределен между получилите над 4 % така ,че няма смисъл пак печелят те.На последните Избори избирателната активност беше много ниска и за това го правят задължително.На последните президентски имаше 700 000 невалидни БЮЛЕТИНИ и пак изборите бяха законни.

9

Анонимен

преди 8 години

То и внасянето на здравни осигоровки е задължително и като не го правиш ти прекъсват здравните права да ама за гласуването може всеки да гласува наравно с този които е внесал хиляди левове данъци в бюджета които ще харчат тези които избере неграмотния които не е внесал и 2 лв. в тоя бюджет а напротив получава от него помощи.

8

Анонимен

преди 8 години

Не може да те накарат на сила да гласуваш !Как може на едни да дават пари да отидат да гласувмат за тях а на други да вземат пари ,че не са гласували. Няма да отида ще ги прежаля тия 50 лв. Достойнството ми струва повече .

7

Анонимен

преди 8 години

Агент Гоце е гнусен комунист,те. крадец,демагог и безделник. А преди това и доносник.

6

ако

преди 8 години

Аз личноАко стане задължително ще ида да рисувам по бюлетините

5

АЗ

преди 8 години

Против задължителното гласуване съм и много ми е интересно как ще ме наказват след като и сега на предстоящите избори наесен ще ме наказват? Сигурно както предлага лъжепатриота В. Симьонов с глоба от 50 кинта. Ама да му е ясно, че лично ще работя и ще агитирам , точно в Бургас той и лъжливите скатаджии НИКОГА да не помиришат повече властта.