Снимка: кадър Нова тв
fallback

"Москов и ГЕРБ правят така, че още повече да се увеличат личните разходи на хората за здравеопазване", заяви лидерът на БСП-лява България Михаил Миков.

Oще по темата

По думите му "здравеопазването става по-недостъпно, а здравето - все по-незащитено. Конституционното право, което е изрично, е нарушено със закона", посочи Миков пред Нова тв.

"Ние можем да чакаме. Въпросът е, че през това време българските граждани ще умират. Защо трябва един пациент да чака, след като така или иначе ще плати Здравната каса и той така или иначе ще мине през съответното здравно заведение", аргументира се той.

"Москов реформира онова, което баща му Костов измисли. Измислиха търговски дружества-болници. Ние още тогава казахме, че здравето не може да бъде стока", изтъкна Миков.

Лидерът на Столетницата беше категоричен, че до края на годината редица по-малки болници - държавни, обществени и общински, ще бъдат затворени поради недостиг на средства: "Лекарите постепенно си събират чуковете и отиват в други болници, след като Москов не иска да го направи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Карл Маркс

преди 8 години

Тоя даже марксизма не е учил както трябва.Да припомним "Капитала":" пари- стока- пари"Всяко нещо, което се плаща с "пари "е "стока" от тази гледна точка.

17

Анонимен

преди 8 години

Ами увеличете заплатите на лекарите, за да " не си вдигат чу.ков.ете".Как може депутатската заплата да расте непрекъснато и да сте единни по въпроса, а заплащането на лекарите да е " непосилно бреме".

16

Анонимен

преди 8 години

Миката май е зачервил леко гребена на тази снимка.

fallback