Снимка: Архив БТА

Лидерът на НФСБ Валери Симеон настоя у нас да се въведе задължителна казарма.

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR националистът обяви, че задължителната военна повинност е залегнала като програмен приоритет на партията му.

"Какво значи предлагания отчет, искаме задължителна казарма, не статистика", отвърна той на думите на военния министър Николай Ненчев, който вчера поясни, че министерството на отбраната започва да изготвя списъци с резервисти за армията.

"Казармата си е казарма, всеки мъж е длъжен да охранява своята суверенна държава. Армия трябва да има", настоя Симеонов, защото по думите му в момента има потенциална опасност за страната ни.

Опасността според него идвала от поведението на Турция спрямо Сирия, спрямо Гърция – провокации с нарушаване на акваторията и въздушното й пространство.

"При такъв съсед няма как да нямаме армия", отсече той.

Според Симеонов Анкара винаги се е месила във вътрешните работи на България.

"Турция от десетилетия се меси, тя непрекъснато се опитва да извършва действия, с които да приобщи турскоговорящите у нас, било то с религия или пък с провокации, като евентуална пета колона за откъсване на територии от България", защити националистът тезата си.

"Русия също се меси, тя си прокарва своето влияние по много различни начини, една от тях е чрез партии – "Атака" е прорурска партия, ДПС – също", смята Симеонов.

По думите му управлението на страната е стабилно. Валери Симеонов смята, че няма смисъл да прави анекс към споразумението, подписано между четирите партии, които са във властта – ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, защото отдавна били разписани отделните сектори и мерките за реформи, които трябва да се извършат.

"Анексът е нужен на по-голямата част от Реформаторския блок", каза той.

"Интересува ни това, което се подпише, за да се изпълнява. В развитите демокрации хората не знаят кой ги управлява, важни са политиките и поетите ангажименти", заключи лидерът на НФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase