Георги Първанов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на АБВ Георги Първанов даде да се разбере, че ако правителството не подкрепи Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, партията може да излезе от коалицията.

Oще по темата

"Искам да заявя най-категорично, че неясната позиция и евентуалното грешно решение на българското правителство по въпроса с кандидатурата на България за главен секретар на ООН може да радикализира поведението на АБВ по външната политика на правителството и това е един от проблемите, които могат да доведат до крайни решения относно участието ни в управлението", каза Първанов, цитиран от "Фокус".

Той посочи още, че ако държавата не подкрепи Бокова, това ще бъде катастрофа за българската дипломация.

Лидерът на АБВ уточни, че това не бива да звучи като заплаха, а просто като реална преценка, защото имаме уникален шанс, който вероятно няма да имаме повече.

"Смятам за наложително не просто да се изпрати отговор на писмото от Общото събрание на ООН за кандидатура за поста генерален секретар от България, но и да се организира мащабна национална държавна кампания за подкрепа на Ирина Бокова", настоя Първанов.

Той припомни, че точно преди 1 месец до българското правителство е изпратено писмо от Общото събрание на ООН с покана страната ни да посочи своята номинация за поста.

"Някои държави от Източна Европа вече имат издигнати кандидати и от тук има най-много потенциални кандидатури, които никак не са за подценяване", отбеляза Първанов, като допълни, че забавянето от страна на правителството може да повлие на крайния резултат на кампанията на Бокова.

Според него никой от другите кандидати не може да се похвали с такива постижения, но по-важното е, че Ирина Бокова може да намери общ език във всяко отношение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

xDrive35d

преди 8 години

Триперлията с голям зор да набута краставата комуноидна па-чавра да бъде официално подкрепена от правителството. Гнусните нагли комунистически изчадия няма да се уморят или спрат дори и след като оглозгаха държавата. Вижте му оядената мутра на това кремлинско предателско ***!

45

бкп

преди 8 години

гоце твойта е лесна хотелчета рублички да му мисли ограбеният български народ докаран до просешка тояга

44

вън шумкарите

преди 8 години

Прехода ще свърши кога *** спрат да управляват България. Докога привилегии и благата от демокрацията ще се ползва от тези които не ги заслужават?

fallback