Снимка: архив Булфото

ВМРО призова ДАНС и прокуратурата да образуват проверки срещ увсеки който работи срещу интересите на България, независимо дали е политик, мюфтия или дипломат. Воеводите направиха коментара си малко след пресконференцията на Лютви Местан.

Още по темата
Сваленият лидер на ДПС не обяви създаването на нова партия, каквито очаквания имаше, но заяви, че остава в политиката и няма да бъде уплашен.

“Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден“, коментираха още от ВМРО.

Воеводите припомниха думите на Местан, че е настъпил руска мина. “Но според ВМРО той всъщност е настъпил турска мина, защото именно протурска декларация стана повод за отстраняването му. Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България“, се казва в позицията на партията на Каракачанов.

ВМРО припомни и позицията си от 90-та година, че създаването на етническата партия ДПС е в интерес на БСП, но не и на България, както и че е в нарушение на Конституцията.

Формацията се обяви срещу това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи.

Патриотите били и против това да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. "Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията. Това означава проверки от страна на ДАНС и прокуратурата срещу всеки, който работи срещу интересите на България - независимо дали е политик, мюфтия, дипломат", завършва позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase