Снимка: архив Булфото

Изключеният от ДПС Лютви Местан и петимата депутати, които обявиха, че  излизат от  партията, да напуснат и парламента, призоваха в декларация от младежката организация на движението.

Още по темата

Младите депесари наричат шестимата отцепници и осъждат решението им да останат депутати. "Те са избрани с листите на ДПС и на практика подменят вота на избирателите на ДПС", пишат младежите.

Те настояват отцепниците да бъдат сменени от автентични партийни представители от структурите на ДПС, които да продължат да отстояват политиките на партията.

"Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на Българския парламент", се казва още в позицията на организацията.

Според младите депесари оставането на Местан и хората му в парламента ще бъде против националния интерес на България.

"Очакваме на първото заседание на парламента за 2016 г. Лютви Местан, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш да подадат своите оставки", пишат младежите.

Декларацията им става ясна часове преди отстраненият лидер да даде пресконференция в София днес. Очаква се той да отговори на въпроса дали ще създаде нова партия след изключването си от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase