Снимка: БТА
fallback

"Не съм съгласен с воденето на ДСБ към политика на капсулиране. Не е правилно от партия във властта, да се отива в пълна изолация и да се превърне отново в клуб по интереси от интелигентни и смислени хора, от които нищо не зависи", заяви министърът на здравеопазването Петър Москов пред bTV.

Oще по темата

Пътят на ДСБ на излизане в опозиция не е добър и не е правилен, защото партията се лишава от възможността да променя, коментира още министърът, който напусна зам.-председателския пост в ДСБ и остана редови член на партията.

Той подчерта, че разбира личната позиция на Радан Кънев, но не приема личната опозиция да се превръща в политическа позиция на ДСБ и Блока.

"Надявам се, че Радан Кънев има път назад", каза Москов и допълни, че не за първи път позицията му е различна от тази на мнозинството.

"Винаги след 2-3 месеца се е оказвало, че аз съм бил прав. Хората, които ме наричаха "гербаджия", сега са в ГЕРБ на заплата", отбеляза министърът.

Той заяви, че е и винаги ще бъде министър на Реформаторския блок. "За поста в здравното министерство последното нещо, което може да се каже, е, че е сладък", изтъкна Москов в коментар на изказванията, че министерското кресло се е оказало по-сладко от политическия му пост в ДСБ.

Той не се съгласи с призивите да се оттегли като министър, защото така щял да добие голяма популярност. 

"Популярността не е за да я имаш. Рейтингът е да имаш гориво, за да правиш неща, които често са непопулярни", обясни Москов.

Според него политикът не трябва да създава кризи, а да търси и намира решения. Неговото мнение е, че в момента решението е добро, тъй като между РБ и ГЕРБ вече тече процес по подготвяне на анекс към коалиционното споразумение с ясни цели и ясен акцент върху правосъдната реформа и антикорупционното законодателство.

По думите на Москов номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева е получила гаранции, че й дават картбланш за реформи. Той изтъкна, че тя е предложение, около което управляващата коалиция се е обединила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

П.Петров

преди 8 години

Път без принципи се нарича магистрална проституция, д-р Москов !Каквато и реформа да се прави в здравеопазването, когато корупцията и беззаконието изяждат парите на данъкоплатците НЯМА ДА ИМАМЕ КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, защото то се прави с много пари, с високи доходи, получени от висока производителност, в резултат на качествени инвестиции в производства, разработка и наука.Качествени инвестиции в беззаконна "държава" никой не прави ! Търсите оправдание за егото си, д-р Москов !

28

Анонимен

преди 8 години

който е с Герб е с Мафията. Властта не може да е самоцел

27

До Драскачите

преди 8 години

ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ срещу МОСКОВ - СА НАРКОМАНИ !Или по-точно "клиенти на Рада Дълбоката " !

fallback