Снимка: БТА

ДСБ снемат политическото доверие от управляващата коалиция и напускат парламентарното мнозинство, стана ясно след петчасови дебати на партията в Поморие.

Петър Москов остава министър на здравеопазването обаче подава оставка от зам.-председателския пост на партията.

Още по темата

Радан Кънев обяви, че националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционните реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

От партията обаче подкрепят провежданите реформаторски политики от д-р Петър Москов и във връзка с решението му за оставане на поста, приемат оставката му като зам.-председател на партията.

Мотивацията на Петър Москов да остане министър е, че неговата оставка е най-исканата и той няма да позволи на ДПС да му я вземат "по този начин".

След дългите дебати стана ясно и че Атанас Атанасов ще напусне поста си като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност.

От ДСБ заявиха, че са достигнали до това решение много трудно. Въпреки това, те ще участват в общата среща на Реформаторския блок във вторник, съобщи bTV.

Запитани дали са по-близо до предсрочни избори след това решение, от ДСБ заявиха, че никога не са се притеснявали да отидат на избори.

На въпрос кое е било най-голямото изпитание през тази една година в коалицията, Радан Кънев отговори, че е точно това, заради което в момента напускат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase