Снимка: Булфото, ахрив

Не виждам причина да подам оставка като съпредседател на Реформаторския блок, отсече лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова тв. Той обаче направи уговорката, че ако колегите му я поискат, може би ще размисли.

"Ще ме виждате рамо до рамо със здравния министър Петър Москов. Не искам напрежение с колегите от Реформаторския блок, не искам дори задочно да бъда вкарван в диалог с Найден Зеленогорски", каза още Кънев.

Още по темата

"Нужна ли е опозиция от дясно на Бойко Борисов е основният въпрос", допълни лидерът на ДСБ.

По повод днешното гласуване на промените в Конституцията Кънев коментира, че има две принципни възражения - безконтролността на прокуратурата и запазването на сегашния Висш съдебен съвет.

Днес той обяви, че ще гласува както решат колегите му от ДСБ.

"Колегите от Реформаторския блок, които избраха да преговарят с ГЕРБ, сега имат тази нелека задача, да стигнат до споразумение за близките 6 месеца. На ДСБ позицията е, че доверието в ГЕРБ е изчерпано, на декларации не вярваме", заяви още Кънев.

"Скоро очаквам и колегите от другите партии в Блока да се разочароват и да се съберем в опозиция. Ако това нещо не стане, ако решат да вярват на лъжи до края на мандата на този парламент, можете да бъдете сигурни, че ДСБ ще има ясен път напред", допълни още той.

"С подобна финансова политика България ще рухне. Без истински десни реформи този кабинет не може да изкара мандат", коментира Радан Кънев.

По думите му от ДСБ са видели празни приказки вече 1 година и "гласувания във формат ГЕРБ-ДПС-АБВ".

Що се отнася до предстоящото окончателно гласуване на конституционните промени, Кънев каза: "Чакам заседанието на групата. Подозирам, че няма да се гласува по един и същи начин. Моето мнение е негативно".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase