Христо Иванов. Снимка: архив, БТА
fallback

Оставката ми беше напълно предсказуема, настоя бившият правосъден министър Христо Иванов.

"Още от първия ден бях заявил, че идвам с екипа си за конкретни задачи и ще остана до момента, в който те могат да бъдат реализирани", допълни той и посочи, че вчера 200 депутати са гласували за предложението на една малка партия, отмятайки се от подписите си и от това, което беше наречено "исторически компромис".

Oще по темата

"Те отказаха да направят и минимална стъпка за въвеждане на някаква форма на демократична отчетност на главния прокурор", допълни още той пред Нова тв.

По думите на Иванов вчера се е случило това, което е поискал главният прокурор. 

"Ако той може да обърне парламента по този начин, неговото желание да се превърне в закон, не задаваме въпроси, а даваме отговори", коментира той.

"Защо Бойко Борисов се съобразява с главния прокурор, трябва да попитате него", допълни Иванов.

Христо Иванов каза още, че е започнала една поредица от събития, чието начало са били разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева.

"От момента, в който започнах да настоявам тези твърдения да бъдат проверени, срещу мен започна доста сериозна пропагандна война, в която не получих никаква подкрепа", разкри той.

"Това е най-сериозният корупционен скандал от началото на това управление и се превърна в тест имаме ли сериозна антикорупционна политика. Сами можете да си отговорите на въпроса колко души от управлението излязоха и заеха позиция по тази тема", коментира Христо Иванов.

Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът отхвърли предложението на Реформаторския блок за разпределение на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Б Б

преди 8 години

До До г-н Борисов !!!Може Вие от кликата ХИ да не ме харесвате, но народа има друго мнение !

56

SEDEFCHO

преди 8 години

Крадеца вика, дръжте крадеца. Добре че е Цацаров да има с кого да си оправдавате некъдърността.

55

До г-н Борисов !!!

преди 8 години

Г-н Борисов,Очевидно, че вече сте изхабен и изчерпан.Хората остават с впечатлението, че по някакъв начин сте зависим от Главен Прокурор, БСП и ДПС.След Писанчев, Министърът на Вътрешните работи, Мая Манолова и сега Георги Иванов -- няма съмнение, че сте зависим.Добрият изход за Вас е тихо да излезете от властта и да се радвате, че все още до момента плюсовете от Вашето управление са повече от минусите -- ДО МОМЕНТА

fallback