Снимка: БТА

До вчера в управлението, а от днес в опозиция заради нежеланието на ГЕРБ да приеме всички искания на РБ за конституционни промени. Такава е съдбата на един от лидерите на обединението Радан Кънев.

След като правосъдният министър Христо Иванов обяви, че хвърля оставка, Кънев се зарече, че от днес управляващите няма да срещат в негово лице депутат, които да ги подкрепя, а напротив ще бъде в опозиция,защото доверието му в тях е напълно разрушено.

Още по темата

Кънев обясни, че вече е уведомил за решението си и премиера Бойко Борисов.

"Първо искам да кажа, че никога не блъфирам, така че от настоящия момент правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа в лично качество като български народен представител. С оглед на днешното парламентарно поведение на ГЕРБ позицията ми е 100%. Дадохме възможност на колегите да покажат определена солидарност със собствения си подпис. Доверието от моя страна е напълно разрушено", каза той пред журналистите в НС.

В същото време той обяви, че няма да се откаже от ръководните партийни постове, които заема – председател на ДБС, съпредседател на РБ, съпредседател на парламентарната група на обединението.

Дали обаче само този реформатор ще мине в опозиция, или целия РБ , или само ДСБ, все още не е ясно.

"Оттук нататък следват политически решения, но за разлика от отделните хора политическите партии има дълъг процес на взимане на решения. До края на тази седмица ДСБ ще вземе решение за своята позиция, следва такова и от РБ", обясни Радан Кънев.

Не е взето още и решението дали министрите на РБ ще останат в кабинета или ще оттеглени.

"Цялата ми подкрепа за едно доста съмнително по характера си управление беше за успешно прокарване на съдебната реформа във варианта, който беше внесен със 180 депутати с проекта на промени в Конституцията", призна разочарованието си Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase