Снимка: архив, Булфото

"Имунитетът няма да си го дам сам", обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред Нова телевизия.

Днес изтича крайният срок, в който Сидеров може да се откаже сам от имунитета си по друго искане на Цацаров. То бе отправено до шефката на Народното събрание Цецка Цачева заради хулигански действия на националиста на бул. "Раковски". Тогава лидерът на "Атака" предизвика проверка за контрабандни стоки в магазинче, а собствениците му го обвиниха, че ги е ударил.

Ако Сидеров не се откаже днес от имунитета си, утре парламентът ще трябва да сформира комисия, която да предложи на депутатите да му го отнемат или не.

Още по темата

Националистът каза, че все още има съмнения, че не Камен Попов го е ударил. Смята, че е бил полицай или човек от полицейските среди.

Сидеров отрече да познава лично Камен Попов. Това стори днес и самият Попов, който настоя, че не е удрял националиста, а "просто се срещнахме..."

"Случайно стечение на обстоятелствата. Вървях по тротоара. Там има пешеходен парапет, който възпрепятства минаването на улицата", каза още мъжът.

Попов твърди, че няма ясни спомени от нападението над лидера на "Атака".

"Това, което виждате вие на видеото, това виждам и аз. Нямам толкова детайлни спомени. Всичко се случи много бързо. Не съм бил изнервен. Просто се сблъсках с една тълпа, която връхлетя върху мен", обясни още Попов.

Срещу него в момента се води съдебно производство за нанесен побой по хулигански мотиви.

В заключение лидерът на "Атака" Волен Сидеров предупреди да не бъде прекрачвано личното му пространство в публикации из медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase