Снимка: архив Булфото

Камен Попов, мъжът, който удари Волен Сидеров при нахлуването на националиста в НАТФИЗ в нощта на вота, обяви, че не го е нападнал нарочно.

Още по темата

"Съвсем случайно попаднах в това меле. Трябваше да проверя търговски обект, който имаме в района. Вървях си по ул. "Ген. Гурко" и ул. "Г. С. Раковски" и изведнъж ме връхлетя една тълпа", разказа Попов спомените си от вечерта на изборите.

Пред Нова телевизия той обясни, че е следял какво се случва по телевизията, но не може да каже, че е бил умишлено там.

"Случайно стечение на обстоятелствата. Вървях по тротоара. Там има пешеходен парапет, който възпрепятства минаването на улицата", каза още мъжът.

Попов има свой бизнес, но не е чужд на политиката. На последните избори е бил кандидат-депутат от "Български национален съюз" от гражданската квота на партията. Той се описа като патриот и родолюбец. Със Сидеров обаче никога не са били от един политически кръг.

Той беше категоричен, че трябва да се прави разлика между родолюбците, патриотите и националистите.

Попов твърди, че няма ясни спомени от нападението над лидера на "Атака".

"Не мога да кажа какво съм видял. Ние просто се срещнахме", каза той. Спомня си обяче, че бил повален на земята.

"Това, което виждате вие на видеото, това виждам и аз. Нямам толкова детайлни спомени. Всичко се случи много бързо. Не съм бил изнервен. Просто се сблъсках с една тълпа, която връхлетя върху мен", обясни още Попов. Той допълни и че познава Волен Сидеров от медиите.

"Разбрах, че доста неприлично се държи в много ситуации", допълни Попов и изброи изпълненията на атакиста на ул. "Раковска", в НАТФИЗ, на Летище Варна.

Срещу Камен Попов  в момента се води съдебно производство за нанесен побой по хулигански мотиви. Той коментира факта, че няма имунитет и е подведен под отговорност с призив депутатите да имат защита само за казаното в пленарна зала, но не и това, което правят на улицата.

ГЕРБ вече обяви, че започва консултации за такава промяна в Конституцията. Управляващите напрактика ще премахнат депутатския имунитет, освен за изказваният а на избраниците в парламента.

Попов коментира и приликата на якето, което носеше в нощта на нападението, с тези на полицаите.

"Това не е умишлено. Това яке ми е подарък от жена ми. Шапката съм си я купил от спортен магазин".
Мъжът уплрекна Сидеров, че е посегнал на вярата своите избиратели.

Камен Попов няма криминални регистрации до този момент, потвърди адвокатът му, но бил заплашван.

"Заплашван съм. Получавам съобщения. Заплахи за отмъщение, за саморазправа", казва Камен, който е бил шеф на Федерацията по бушидо, която сега се нарича Българска федерация по смесени бойни спортове.

"Не съм чел коментари. Вчера цял ден писах обяснения. Съжалявам, защото повече от 24 часа губя от личното си време", заяви още Камен Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase