Снимка: БТА
fallback

Правителството стои изцяло зад позицията на вицепремиера Ивайло Калфин за цялостна пенсионна реформа, в това число и за по-късното пенсиониране на полицаите и военните, увери премиерът Бойко Борисов.

Oще по темата
По този начин той застана даде рамо на категоричното решение на Калфин военни и полицай да се пенсионират на 52 г. и 10 м. от следващата година, като тази възраст ще расте с по два месеца годишно до достигането на 55 г.
Сега военните, полицаите и работещите в службите се пенсионират при 27 г. стаж, от които две трети, или 18 г., в системата, без изискване за възраст.

Заетите в сектора се обявиха против намеренията на Калфин, а вътрешният министър Румяна Бъчварова подкрепя искането на синдикатите от сектор "Сигурност" минималната възраст за пенсиониране да е 50 години и да не нараства. 

Борисов обаче не само подкрепи Калфин, но и заяви, че реформата е "дори мека за реалното състояние и демографската криза в България".

Премиерът допълни, че утре е организирано съвещание с двата синдиката и министрите Ивайло Калфин, Румяна Бъчварова и Владимир Горанов, за да се чуят всички позиции по темата.

По повод предстоящите местните избори Борисов заяви, че е готов да води разговори с всички политически лидери.

"Истински се надявам местните избори да не са раздор, а да има по-добри  експерти, там където няма", допълни премиерът, цитиран от БТА.

"На мен ми трябват добри и работещи кметове, за да могат да усвояват еврофондовете и всичко това да влиза при хората, за да могат да усещат този подем, каза още министър-председателят.

По думите му са необходими грамотни екипи, които да работят и да правят проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ха ха ха

преди 8 години

Как така 50 000 бъркат икономиката на 8 000 000 това немога да си обясня.Само замазват очите с тъпите си реформи.

28

нееееее

преди 8 години

Ей така се затрива един *** народ!

27

желко

преди 8 години

Щом трябва да са дерат кожи винаги може,тъпия българин плаща като луд за щяло и не щяло и е свикнал ,туй че няма да вземе пенсия кво толкоз пак ще е щастлив и *** повече от необходимото!

fallback