Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на мост над река Луда Яна, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

"Мостът е изграден по най-съвременен образец", остана доволен Борисов и благодари на свещениците за извършения водосвет.

"Без Господа нищо не можем да направим. Нашата работа е Божа работа. Щом той каже, ние правим", обясни премиерът, цитиран от Фокус.

Мостът падна на 9 май миналата година. Според Бойко Борисов е трябвало още през септември – октомври да бъде пуснат.

"Можело е да се дадат 2.5 млн. лева и проблемът да бъде приключен, но предишното правителство не го е направило", заяви Борисов.

Той решил съоръжението да бъде изградено веднага щом разбрал, че децата стават сутрин час по-рано, за да отидат на училище, а работниците, за да отидат до работните си места през обходните маршрути.

"Безспорно и видно е, че всеки ден се откриват обекти, на които сме направили първа копка, финансирали сме ги, проектирали сме ги и ги откриваме. Ако разпитате местните хора ще ви кажат какво чудо е било. От миналия 9 май до сега - без мост, обикалят по селата, губят време, трошат коли, харчат бензин, най-вече време. Един приказен мост сме им направили”, коментира доволен премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase