Снимка: БСП

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев призова БСП да превърне местните избори в национална битка срещу бетонирането на ГЕРБ.

„Местните избори са последната преграда пред ГЕРБ за пълното овладяване на властта и бетониране на статуквото“, заяви бившият лидер на социалистите във Варна на семинар, организиран от ПЕС и БСП.

Още по темата
Той предупреди съпартийците си, че опонентите им ще се опитат да сведат предстоящия вот до локални проблеми. Според него обаче битката трябва да е национална, а БСП трябва да спре ГЕРБ да наложи монопол на всички нива в управлението.

„ГЕРБ ще демонстрира, че е добре смазана изборна машина, разполагаща с цялата администрация и финансов ресурс, която упражнява натиск върху хората и цели корпоративен вот, за да си гарантира победа”, обясни още Станишев.

Според него БСП може да се представи достойно на вота.

Лидерът на ПЕС предложи още БСП да инициира национална подписка срещу решението за заем от 16 млрд. лв.
„Всички бяхме свидетели на цирка в парламента, когато се взе това решение. „За“ гласуваха 159 депутати. Интересно кого представляват те? Избирателите на Реформаторския блок, които очакваха реформи и орязване на разходи? Или пък тези на АБВ, които до последно не разбраха за какво гласуват всъщност?”, попита Станишев.

Той нарече тегленето на заема сделката за купуване на политическо време за оставане във властта, която извадила наяве петорната коалиция в управлението.

„Сега е наш ред да зададем въпрос. И той е не „Кой?“, а „Защо?“ И „За колко?“, обясни още лидерът на ПЕС. Той нарече безобразие на управлението и санирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase