Снимка: Министерски съвет
fallback

Премиерът Бойко Борисов обясни, че събираемостта в бюджета от данъците и от митниците расте. Той обясни, че корупцията се бори само с политическа воля и даде да се разбере, че разчита много на жените за справяне с явлението. „При мен в ГЕРБ имам цяла армия жени, които не само че са много работливи, но и изобщо никой не може да заподозре в корупция”, каза той в село Стожер, цитиран от БТА.

Oще по темата
Борисов обясни и че контрабандата е най-висшата степен на корупцията, но показателите за битката с нея са добри.

„За двата месеца - януари и февруари, сме събрали над 550 000 000 лева повече в сравнение със същия период на миналата  година. През този месец се движим в порядъка със 150 000 000 лева повече, каза премиерът. Той изрази убеденост, че събраните  средства спрямо миналата година ще бъдат поне с милиард лева повече.

Министър-председателят коментира и очаквания спад на руски туристи това лято. Според него проблемът не били само визите.

„Проблем са санкциите, списъците, проблем е, че трудно се спазва Минското споразумение така както искаме”, каза премиерът. Той добави, че туристическият бранш трябва да положи усилия и да повиши качеството на обслужването.

„Ако хората отиват в Гърция, то не е заради друго, а заради по-доброто обслужване”, добави премиерът.

Той коментира и започналата подготовка на БСП за местните избори.

„Нормално е БСП да започне да се готви за местните избори, защото те нямат кметове”, каза Борисов, цитиран от „Фокус”. „Нашите кметове сега работят, а не се готвят за избори”, допълни той.

Премиерът коментира и изборите в Сърница. Там утре ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ и този на ДПС. Той пожела успех на всички и допълни: „Който и да спечели, трябва да му се радваме. Да знаят, че и след утре животът продължава”, каза още Борисов. Той припомни, че вече е казал на министрите, че няма да участват в предизборната кампания.

„Вярно е, че е напрегнато за всички, но ще мине един месец, а на другия ден ще трябва да работим пак. Стабилността за България е жизненоважна”, допълни премиерът.

Борисов потвърди, че до края на следващата седмица временните синдици ще влязат в КТБ. Той обясни, че те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото правителството е заявявало многократно, че цесии не може да има. Премиерът съобщи и че оттук – нататък прокуратурата ще има много работа и ще има много арести, ако квесторите на БНБ са допуснали нередности.

Министър-председателят коментира и допинг скандала. Вчера стана ясно, че 11 български щангисти са хванати с непозволеното вещество. „Направихме лаборатория и какво ли не. Допинг скандалът е крайно неприятен”, каза той. Борисов бил в непрекъснат контакт със спортния министър и шефа на БОК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Майтап

преди 9 години

Да, бе да. Затова във Фонд земеделие постави за шеф на финансирането Цветомира Стайкова, която е разследвана за участие в организирана група за изнудване на бенефициенти по САПАРД и програмата за развитие на селските райони . Защото е доказано работлива и честна...

58

les bukov elov

преди 9 години

po zdrav na vsichki entusiazirani forumdjii i forumdjiiki po - dole i po - gora s pesenta na slaveiko!

57

ПАЗАРДЖИК

преди 9 години

ДО СЕГА НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА КОЙ ВКАРВА В БЪЛГАРИЯ ЦИГАРИ НА ЧЕРНО.1 ПАЧКА СТРУВА ОТ 2.50 ЛВ ДО 3 ЛВ.Г-Н Б.Б.АЗ СЪМ УВЕРЕН НА 100 ПРОЦЕНТА ЧЕ ВИЕ СЪЩО УЧАСВАТЕ ВЪВ ТАЗИ МАФИОСКА ДАЛАВЕРА.АКО НЕБЯХТЕ УЧАСТНИК ТАЗИ КОНТРА БАНДА С ЦИГАРИТЕ ЩЕШЕ ДА СЕ СПРЕ.И ТОВА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН СИ ЗАДАВА ТОЗИ ВЪПРОС.ДОРИ АСАН НЕГРАМОТНИЯТ *** ТОВА ГО ПОДВЪРЖДАВА.А ТИ МИ ГОВОРИШ ЗА ЧЕСТНОСТ.КЪДЕ Е ТИ ЧЕСТА В УШИТЕ ИЛИ ЗА.........КАК ТИ ТЪРПИ ТАЗИ ПАРТИЯ.АМИ И ТЕ СА ТАКИВАКАТО ТЕБ

fallback