Снимка: БГНЕС

"Главчев избяга от днешното изслушване в парламента. Причината най-вероятно е, че някои от смените в службите са скандални", заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ след днешния председателски съвет в Народното събрание.

Денков даде за пример сегашния зам.-председател на ДАНС, който е "виновен, че на първи тур на местните избори не успяхме да гласуваме с машина".

Денков бе категоричен, че коалицията ПП-ДБ ще остане единна и няма да има подкрепа от тяхна страна за първи и втори мандат, а засега не гледат към трети.

Ген. Атанас Атанасов припомни, че днес депутатите ще изслушат ген. Венелин Венев, шефът на Военно разузнаване, за евентуално вербуване на военни от страна на Атанасов. “Искам да ви припомня, че в миналото Народно събрание изслушването на Венев бе изискано от "Възраждане", такова бе отхвърлено от ГЕРБ и ДПС, а сега ДПС предлага Венев да бъде изслушан - това ще бъде интересна точка”, смята генералът.

Той за пореден път попита и каква е причината да "се увеличи охраната около дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това означава, че има някаква нова опасност и някой трябва да ни каже от какво е заплашен", настоя съпредседателят на ДБ.

Главчев, заедно с шефа на ДАНС и трима министри, трябваше да бъде изслушани от депутатите, защото преди дни от ПП-ДБ поискаха Димитър Главчев да отговори на въпроси за назначения и уволнения в ДАНС, Държавната агенция "Технически операции" и  Държавната агенция „Разузнаване“. Коалицията поиска в парламента да дойде и председателят на ДАНС Пламен Тончев, за да даде информация за жалби срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Националната детска болница.

По-рано днес от правителствената пресслужба обявиха, че министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще проверят тази сутрин "необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката". За 13 ч. пък е насрочено заседание на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase