Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов определи като абсолютна лъжа и пропаганда твърденията на гръцко издание, че българите, почиващи в Гърция, ще бъдат облагани с данък.

Още по темата
Според разпространяваната информация мярката щяла да бъде реципрочна на внесена от СИРИЗА - налог върху всички сделки на гръцки компании с техни партньори в страни с облекчени данъчни режими.

Борисов увери неколкократно, че такава тема не е обсъждана. Запис от изявлението му пред български журналисти в Брюксел бе разпространен от правителствената информационна служба.

"Това е абсолютна гръцка пропаганда, с никакъв друг журналист освен с вас не съм разговарял, така че моля ви да го опровергаете, абсолютна пропаганда, и то в стил, да не казвам какъв“, настоява премиерът и все пак добавя “лош стил“.

Премиерът казва още, че това е „нагла лъжа“. Не им отива, списание ли е, вестник ли е, да лъжат така, ядосва се той.

Борисов декларира, че не е обсъждал такава тема с никого. 100% лъжа долнопробна, и ако докажат обратното, ще им се извиня на центъра на Атина, обещава той.

Според премиера гърците идват в страната ни, защото е по-стабилна.

„Защото имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор - затова идват в България“, отсече той.

Премиерът припомни срещата си с гръцкия бизнес у нас през януари.

„Инвестират хората, работят спокойно, българите почиват там, ще почиват, техните хора идват тук за Великден, добре дошли са“, коментира Борисов. „Това е просто една пропаганда, но изглежда им се налага като стил вече“, обобщи той. 

В края на разговора с журналистите Борисов обяснява, че бърза да се върне на Европейския съвет, защото иска да постави въпроса за визовия режим със САЩ и Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase