Снимка: архив Булфото
fallback

Новият заем от 16 млрд. лева не е отхвърлен от външната комисия в парламента. Депутатите са го приели с 9 гласа „за”, 3 „против”  и 5 „въздържал се”. Това уточнение дойде от пресцентъра на парламента няколко часа след заседанието на комисията.

То се проведе преди обяд в парламента, а след него бе съобщено, че депутатите са отхвърлили поемането на новия дълг с 9 гласа „за”, 3 „против” и 6 „въздържал се”.

Oще по темата
Следобед обаче от парламента съобщиха, че председателят на комисията Джема Грозданова от ГЕРБ уточнява, че е станала грешка.

„На заседанието е преброен като въздържал се и гласът на Красимир Богданов от Патриотичния фронт, който всъщност не е присъствал и не се е регистрирал в началото на заседанието”, се казва в уточнението.

По същия начин и на косъм новият дълг бе одобрен и от финансовата комисия. Както Dnes.bg писа,шефката на комисията Менда Стоянова първо прие, а после отхвърли гласа на депутат от БСП, дал вота си задочно. От него зависеше дали заемът ще бъде одобрен, или не в комисията.

Договорът за дилърство е между България и Ситигруп Глобъл Маркетс лимитид, HSBC Банк, Сосиете Женерал и Уникредит Банк.

По-рано по време на обсъждането във външната комисия финансовият министър Владислав Горанов отхвърли обвиненията на БСП, че се трупа огромен дълг, който ще се плаща десетилетия напред.

Според левицата обаче заемът ще вкара България в „гръцки сценарий" и огромната сума се взима, за да се превъоръжава армията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

аз

преди 9 години

Оф, пак журналистически глупости. Никакъв заем не е одобряван. Той се одобрява от парламента. Това са гласувания в някакви си комисии, които отварят вратата за обсъждане в пленарна зала. А дали ще мине или не е друга тема. Но факт е, че пари в държавата няма. Окрадоха ги тия същите *** - и червени и пембени и гербави. Понеже ако няма кво да се краде присъствието им в управлението се обезсмисля сега ще теглят още 8 млрд., след година още два пъти по толкова. Превърнаха държавата в пирамида

8

Анонимен

преди 9 години

тоя дето е отцъствал сигурно са го отвлекли защото е бил против и след вота са го пуснали / *ти скапаната държава / ще теглиш държавата 16 милиарда заем и някои решил да не утиде на работа /ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ / *** СМЕ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ

7

11

преди 9 години

А тези, които са отсъствали и заради тях е минала тази шашма, да си ядат ушите! Следващият парламент ще е без тях и без тези, които са гласували ЗА.

fallback