Ивелина Василева. Снимка: БТА
fallback

ПГ на ГЕРБ застана зад министъра на околната среда Ивелина Василева, чиято оставка по-рано днес поиска БСП, и на свой обвини социалистите, че през миналата година при наводненията са абдикирали от отговорностите си.

Неморално е БСП да иска оставката на Василева, те са представители на държавата, която абдикира през миналата година, когато имаше бедствия във Варна и на други места и остави хората на произвола на съдбата, заяви пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Oще по темата

Той посочи, че днес държавата е при хората, следи се състоянието на съоръженията и се вземат адекватни решения за нужните мерки.

Държавата изпълнява своите задължения, нито едно от съоръженията в предаварийно състояние в момента не създава проблеми, заяви депутатът.

Иванов припомни, че с решение на Министерския съвет от декември миналата година са създадени две междуведомствени групи - едната да следи състоянието на язовирите, а другата да подготви промени в закона за водите, с които се създава един координиращ орган за язовирите, а не като е в момента - да се размива отговорността между институциите.

Предвижда се службата по метеорология да изпълнява тези функции, да следи ежедневно състоянието на водоемите, да предписва мерки, както и да държи за изпълнението им.

Измененията са вече готови, те са на ниво "обсъждане" и още през този месец ще бъдат внесени в НС, уточни Станислав Иванов.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

от Цонево

преди 9 години

Тия *** си правят на гърба на държавно богатство- (рибното богатство в язовира) хилядарки чрез плечкосване на рибата с МРЕЖИ. Аз съм отишъл с един смешен телескоп и ме гонят защото съм нямал билет. Те това какво е ми кажете? Държава ли е?

32

от Цонево

преди 9 години

Отраснал съм на тоя язовир. От 2-3 години не допускат да ловиш с въдица, ако нямаш риболовен билет. И един път от страната на Сава дойдоха с моторна лодка и ни искаха 2-*** ловни билетите. Казахме че нямаме, а тия искаха да ни взимат въдиците, обаче бяхме 4 човека и само им казахме ела ни ги вземете. Но педерастите си ловят с мрежи и си правят бизнеса с риба. Е кажете ми как да не му кажеш това на ловния. Обаче тръгнаха да се обаждат по мобилнитъе си телефони и си тръгнахме.

31

акуд

преди 9 години

дпс да коментират цанков камък. наводнените хиляди къщи и тяхния прословут хидролог мехмет доган с милионнияси хонорар. за това ли похарчиха милиарди да наводняват къщите на хората????

fallback