Снимка: Булфото, архив
fallback

Патриотичният фронт /ПФ/ счита за задължително продължаване на процедурата по отнемане лиценза на ЕРП-ата, започнат от предишния състав на ДКЕВР, съобщиха от пресцентъра на парламентарната група на политическата сила.

Oще по темата
Искането на ПФ е във връзка със сигнали на клиенти на „Енерго – Про“, които са получили по две фактури с една дата за плащане.

"Както преди две години, така и сега хората твърдят, че сумите, за които претендират ЕРП-ата, са два-три
пъти над обичайните. Държавните институции този път заявиха, че започват проверки, което е окуражително, но настояваме за гаранции, че сега произволът на монополистите ще бъде овладян", посочват от ПФ.

Патриотите настояват и за нови законови правомощия и задължения за държавния регулатор по текущ контрол на отчитането на потребената енергия. Такива ще бъдат предложени от народните представители на ПФ за второто четене на Закона за енергетиката, уточняват от политическата сила.

ПФ иска електромерите, ползвани от ЕРП-ата, да бъдат проверени в лаборатории на БАН или Техническия университет за надеждността на софтуера, за да се разбере дали те могат да бъдат манипулирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

БРАННИК

преди 9 години

Само със зовене няма да стане, трябва и малко дъжд от камъни. Да има стрес и шок.

13

Анонимен

преди 9 години

Крадците вън от БГ

12

Папата

преди 9 години

Пълни глупости са тва за лицензите - реформирайте таак че даможемд а избираме, който си исакме... а тези които ви дерат изобщо не са ЕРПтата ЛЪВСКИЯ ПАЙ отива при Другарите....

fallback