Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент държавата да търси средства за реставрацията на храм-паметника „Александър Невски“. Това стана по време на среща между министър-председателя и патриарх Неофит, съобщиха от пресцентъра на Светия синод на БПЦ. Борисов е обещал да потърси пари и за ремонт на Богословския факултет.

Oще по темата

Премиерът и патриархът са се разбрали и да се задълбочи сътрудничеството между държавата и Църквата в областта на социалната дейност, културата, образованието и грижата за българите зад граница. Били са уговорени и срещи между представители на Българската православна църква с министри от кабинета.

„Трудностите, пред които обществото ни беше изправено през изминалата година, върнаха мислите ни към вярата и желанието да се смирим. Убеден съм, че всеки извлече своите поуки в търсенето на най-верния път за развитието на държавата“. Това е казал Борисов на патриарха, цитиран от пресцентъра на Светия синод.

Премиерът и Негово Светейшество са осъдили остро всички прояви на тероризъм и са изразили съпричастността си към жертвите на атентати в Париж.

"Духовното Ви служение е във време, заредено с много предизвикателства. Убеден съм, че Българската православна църква, начело с Вас, ще спомогне за поддържане на взаимното уважение между вероизповеданията", казал още премиерът на патриарха.

По време на срещата главата на БПЦ пожелал на Борисов успешен мандат. "Нашата вяра е нашият щит. Сърдечно Ви желая, крепко здраве и да бъдете опора за миряните с несломимия си дух и с безграничната вяра в доброто", отвърнал Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 9 години

Борисов да намери и пари да си оправи Цариградско Шосе. Тоя корумпиран асфалт издържа 5 години и стана на дупки...Клета Майко България...

30

Анонимен

преди 9 години

България по времето на СССР беше малка ШвейцарияВ момента Е по зле от Конго сравнете икономическият ръстеж и инфраструктурите на двете Републики

29

Къде

преди 9 години

ще ги намери,освен в собствения си джоб!

fallback