Орхан Исмаилов. Снимка: Комисия по досиетата

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов увери, че не е заплаха за националната сигурност и никога не е имал контакти с чужди разузнавания.

За мен няма значение от коя партия е човекът, а важно е да защитава националния интерес. Валери Симеонов да заповяда, когато иска да се види с мен, за да се увери, че не съм заплаха за националната сигурност, посочи Исмаилов в интервю за предаването „Дикoff” по Нова телевизия.

Още по темата
Както е известно, назначението на Орхан Исмалиов сериозно разклати властта, като от ПФ първоначално изявиха готовност да оттеглят подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов. В крайна сметка хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не само не оттеглиха подкрепата си за властта, но и поискаха постове в нея.

Самият Орхан Исмаилов увери в интервюто, че не е обиден от нападките срещу него. Той посочи, че никога не е бил член на ДПС. "Аз съм завършил Националния военен университет, след това следвах право, със специално разрешение на тогавашния министър Николай Свинаров. Бях докторант в школата в Симеоново“, посочи още военният зам.-министър.

"И сега съм готов да си подам оставка. За мен не е важен постът. Ако тогава го бях направил, това щеше да е в противоречие с ценностната ми система“, подчерта Исмаилов и увери, че дори е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да стане ясно, че не е имал контакти с чуждо разузнаване.

"Аз съм човек, който се е родил в България, дал съм клетва и няма никакъв начин по какъвто и да било повод да работя за друга държава. Аз съм един хората, работили за създаване на националната система за защита на класифицираната информация”, посочи още той.

Исмаилов посочи, че не се притеснява от назначението на своя нов колега - зам.-министър Димитър Кюмюрджиев, който бе назначен тази седмица. "Ще го въведа в работата, защото ще има нужда“, обеща той и определи Кюмюрджиев като "изключително добре подготвен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase