Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов издаде заповед за назначаването на Димитър Кюмюрджиев за заместник-министър на отбраната, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Предложението е на министър Николай Ненчев.

Още по темата

Кюмюрджиев е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски”. Преминал е през различни юридически длъжности в съдебната система, адвокатурата, държавната администрация и международни организации.

Бил е член на Комисията за защита на конкуренцията в периода 1997-2003 г. и началник на политическия кабинет на министъра на външните работи от 2009 до 2010 г.

В момента министърът на отбраната има двама заместници – Десислава Йосифова и Орхан Исмаилов. Заради назначението на Исмаилов Патриотичният фронт се закани, че ще оттегли подкрепата си от кабинета. След почти едномесечни преговори те заявиха, че назначението на Исмаилов е заради личните му качества. Патриотите обещаха, че няма да излизат от властта, но за сметка на това поискаха постове.

На преговори между ПФ и Реформаторите се постигна съгласие, че Фронтът ще издигне експерти на аналогични постове във властта. Една от заявките им беше, че ще предложат човек за зам.-министър на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase