Снимка: Reuters, архив
fallback

След няколко совалки в парламента ГЕРБ реши да даде председателското място в комисията за контрол на еврофондовете в НС на БДЦ, коалицията на Николай Бареков. Желание да я оглавят имаха и от Патриотичния фронт.

Заради напрежението шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и заместникът му Красимир Велчев проведоха преговори със Светлин Танчев от БДЦ и лидерите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. След тях стана ясно, че ГЕРБ са готови да дадат на Патриотите комисията по еврофондовете и да компенсират БДЦ с още едно заместникшефско място на комисия.

Oще по темата
Два часа по-късно от ГЕРБ потвърдиха, че все пак депутатите на Бареков ще оглавят контрола над еврофондовете от страна на парламента.

Ден преди съставът на комисиите да бъде гласуван в пленарната зала стана ясно и че Реформаторите няма да оглавят комисията по енергетика в парламента, за което настояваха. Начело на нея ще застане депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Патриотите пък остават с две комисии – комисията по култура и медии и комисията за контрол над работата на ДКЕВР.

Както Dnes.bg писа преди дни, очаква се БСП да оглави икономическата комисия, ДПС – социалната, а РБ – вътрешната. Реформаторите ще получат шефски места на още пет комисии. АБВ ще имат две – най-вероятно външната и военната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Ми то се дава на този, който слушка

19

Дядо с кабелна

преди 9 години

Дигат си цената шанаджийте .След отеглянето Бойко ще ги купи един по един.Иначе на едро за по ефтинджос шяха да се минат.....

18

Anonimen

преди 9 години

Българи, спрете да уплювате. От2 години Сидеров говори за това. кето стана в Пазарджик. Но от нас се икаше да бъдем толерантни в името на етни4еският мир. А на Волен трябваще да се изработват компромати. Дано не късно нашите управници да се събудят , защото спейки, те ще погребат България. Сега ни 4ака и писъствието на амер. военна техника. За това вън от Нато, вън от ЕС.

fallback