Снимка: Булфото

Някои от партиите в парламента влязоха в поредна схватка – този път за разпределение на шефските места в постоянните комисии. Въпреки че повечето имена вече са утвърдени, разговорите се водят до последно. Ръководствата на комисиите трябва да бъдат гласувани в пленарна зала утре.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и заместникът му Красимир Велчев проведоха паралелни срещи с лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и с председателя на групата на Български демократичен център Светлин Танчев.

Още по темата
Патриотите не бяха словоохотливи след разговорите с ГЕРБ. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че с колегата му Симеонов са поставили искането си за председателски места в три комисии. „Това са комисията за ДКЕВР и тази за контрол на еврофондовете“, каза Каракачанов. Той не съобщи третата, защото не си я спомнял.

Комисията за контрол на еврофондовете обаче е желана и от депутатите на Николай Бареков. За неин председател те бяха номинирали Светлин Танчев.

От групата на БДЦ отказват официални коментари. Неофициално обаче признаха за проблема и обясниха, че ГЕРБ са готови да ги оставят без шефско място в комисия, но да им дадат още едно зам.-председателско.

Депутатите на Бареков не крият недоволството си. „Комисията за контрол на еврофондовете трябва да е в опозицията“, категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase