Снимка: Булфото, архив
fallback

Управляващите провеждат политика на реваншизъм, смята говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

Според него кадровите назначения на ГЕРБ не са изненада, а те са започнати още от служебния кабинет, който пък се е проявил като предизборен щаб на партията на Бойко Борисов.

Oще по темата
По думите му сега те ще се разгърнат, но ще имат затруднения поради апетита на Реформаторския блок и на други коалиционни партньори.

Пред БНР Мерджанов подчерта, че първите водещи инициативи, които ГЕРБ предлага – промени в закона за МВР и закон за печата, могат да оформят профила на сегашната визия на партията за управлението.

По думите му водещата роля на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и желанието за промени в закона за МВР отново показва реваншизъм.

Мерджанов допълни и че тези промени, не срещат еднаквото одобрение и на вътрешния министър, и на правителството като цяло, и лично на премиера.

„Промените в МВР са на инат. Новият закон за МВР реално действа от 2-3 месеца и беше редно да се види какво е неговото проявление и едва тогава да се пристъпи към нещо по-сериозно”, заяви той.

Мерджанов отхвърли обвиненията, че предишният закон за МВР е заличил конкурсното начало, защото такова има при постъпването на работа в МВР.

Той припомни, че този закон е разработван заедно със синдикатите на МВР и е било тяхно изискването конкурсното начало при растеж в кариерата да отпадне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 9 години

Червените *** ***.Значи всичко е наред. Само така!!!

26

айдеее

преди 9 години

Стига глупотевини ,бе говорител ..........спрете с интригите.Не осъзнавате ли ,че с всяка изречена измишлотива все повече опротивявате на нацията?!?!

25

Социалист

преди 9 години

До 20А всички некадърни герберстки калиники трябва да бъдат назначени на ключови места да обслужават спокойно олиграхията, да не ти напомням за баничаря от герп станалкшеф на АЕЦ Козлодуй, който точно комунистите построиха и работи вече 30 години

fallback