Снимка: БТА

Общ преглед

Стари министри вероятно ще бъдат отново начело на ведомствата си в новия кабинет на Бойко Борисов. Това показват неофициалните информации, които изтекоха в кулоарите на парламента след като приключиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Очаква се Делян Добрев да застане начело на енергетиката, Владислав Горанов – на финансите, а Вежди Рашидов отново да поеме културата.

Още по темата

МВР вероятно ще бъде оглавено от зам.-министърът по времето на Цветанов - Веселин Вучков. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева пък се очаква да е земеделски министър.

Настоящият евродепутат и бивш министър Томислав Дончев вероятно отново ще отговаря за еврофондовете, а Лиляна Павлова се очаква да бъде отново строителен министър. Транспортът вероятно ще бъде оглавен пак от Ивайло Московски.

Слуховете спрягат още депутата от ГЕРБ Красен Кралев като бъдещ министър на спорта, а Ивелина Василева - за министър на околната среда.

Вече стана ясно, че бъдещият премиер Бойко Борисов ще има трима заместници. Сред тях ще е Меглена Кунева от Реформаторския блок, която ще бъде без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Другите двама от ГЕРБ вероятно ще са Томислав Дончев и Румяна Бъчварова.

Както стана ясно по-рано днес, вероятно лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, земеделецът Николай Ненчев – на отбраната, а Петър Москов от ДСБ – на здравеопазването. Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

На постовете си се очаква да останат и служебните министри Даниел Митов на външните работи и Христо Иванов – на правосъдието.

Очаква се министърът на АБВ в следващия кабинет да бъде Ивайло Калфин, който вероятно ще поеме социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар